#aafiyatlifestyle

Siapa ada cawan tembaga di rumah?
.
#aafiyatlifestyle
#pemakansunnah
#backtobasic
#organik
#olivehouse
#olivie
#pemakanansihat
AAFIAT Lifestyle

Siapa ada cawan tembaga di rumah?
.
#aafiyatlifestyle
#pemakansunnah
#backtobasic
#organik
#olivehouse
#olivie
#pemakanansihat

πŸ’¬ 0Normal

Ini antara produk Olive House. 
Boleh tengok tengok, ada harga siap disitu. Kalau berkenan boleh DM @ WhatsApp admin ya. .

Kami boleh pos ke SELURUH Malaysia. .

Kalau nak cuba 5 produk sekaligus dalam 1 harga pun boleh jugak. (Swipe pic ke kiri sampai yang TERAKHIR) .

Stater Pack 5 dalam 1 hanya RM100. 
WhatsApp: 0178623537 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #SayaJual #MinyakZaitun #MinyakZaitunBerkualiti #PatiMinyakZaitun #Olivie #Olivie30 #OliviePlus #OliviePlus30x #StaterPack #JusDelimaOrganik #TehDaunZaitun #SerbukKayuManisCeylon #MiniOlivie30 #MaduKyrgyzstan
PRODUK OLIVE HOUSE

Ini antara produk Olive House.
Boleh tengok tengok, ada harga siap disitu. Kalau berkenan boleh DM @ WhatsApp admin ya. .

Kami boleh pos ke SELURUH Malaysia. .

Kalau nak cuba 5 produk sekaligus dalam 1 harga pun boleh jugak. (Swipe pic ke kiri sampai yang TERAKHIR) .

Stater Pack 5 dalam 1 hanya RM100.
WhatsApp: 0178623537 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #SayaJual #MinyakZaitun #MinyakZaitunBerkualiti #PatiMinyakZaitun #Olivie #Olivie30 #OliviePlus #OliviePlus30x #StaterPack #JusDelimaOrganik #TehDaunZaitun #SerbukKayuManisCeylon #MiniOlivie30 #MaduKyrgyzstan

πŸ’¬ 0Normal

Tips turun berat dengan Ceylon Cinnamon dan Madu. .

Bahan yang di perlukan :
1) 1 cawan air panas 
2) Β½ sudu teh Ceylon Cinnamon 
3) 1 sudu Madu Asli .

Caranya :
1) Air panas + Ceylon Cinnamon dan biarkan selama 30 minit 
2) Air dah sejuk tu tambahkan madu. 
3) Minum Β½ cawan sebelum tidur dan Β½ cawan lagi simpan dalam peti. 
4) Awal pagi esoknya tu minum Β½ cawan lagi sama ada minum sejukΒ² macam tu atau tunggu suhu bilik baru minum. .

Ulang sampai kurus 😁 . 
Nak dapatkan madu asli dan serbuk Ceylon Cinnamon berkualiti tinggi boleh DM @ WhatsApp: 0178623537

Boleh jugak klik terus disini: NakOliveHouse.wasap.my .

P/s: Ibu yang mengandung /menyusukan anak tak di galakkan ambil Ceylon Cinnamon. .

#OliveHouse #AafiyatLifestyle #KayuManisCeylon #MaduKyrgyzstan #KayuManis #KMC #MaduAsli #MaduLebah #MaduPergunungan #MaduBukanSebarangMadu
PRODUK OLIVE HOUSE

Tips turun berat dengan Ceylon Cinnamon dan Madu. .

Bahan yang di perlukan :
1) 1 cawan air panas
2) Β½ sudu teh Ceylon Cinnamon
3) 1 sudu Madu Asli .

Caranya :
1) Air panas + Ceylon Cinnamon dan biarkan selama 30 minit
2) Air dah sejuk tu tambahkan madu.
3) Minum Β½ cawan sebelum tidur dan Β½ cawan lagi simpan dalam peti.
4) Awal pagi esoknya tu minum Β½ cawan lagi sama ada minum sejukΒ² macam tu atau tunggu suhu bilik baru minum. .

Ulang sampai kurus 😁 .
Nak dapatkan madu asli dan serbuk Ceylon Cinnamon berkualiti tinggi boleh DM @ WhatsApp: 0178623537

Boleh jugak klik terus disini: NakOliveHouse.wasap.my .

P/s: Ibu yang mengandung /menyusukan anak tak di galakkan ambil Ceylon Cinnamon. .

#OliveHouse #AafiyatLifestyle #KayuManisCeylon #MaduKyrgyzstan #KayuManis #KMC #MaduAsli #MaduLebah #MaduPergunungan #MaduBukanSebarangMadu

πŸ’¬ 0Normal

KEUNIKAN JUS DELIMA ORGANIK OLIVE HOUSE DARI LADANG ORGANIK AZERBAIJAN. .

Az-Granata terletak di daerah Agsu, Azerbaijan yang memulakan pasaran eksport sejak tahun 2011 kepada 25 negara di seluruh dunia. .

Kami merupakan pengeluar tunggal minuman organik di dalam pasaran Azerbaijan. .

Kami  adalah wakil tunggal di Asia!

KENAPA AZERBAIJAN?

Berbanding dengan buah delima di banyak tempat delima azerbaijan mempunyai
"ANTIOKSIDAN TERTINGGI DIDUNIA". .

ANTIOKSIDA DI DALAM JUS DELIMA DAN KEBAIKANNYA .

1. ELLAGITANNINS
 Baik untuk kesihatan jantung dan pembuluh darah. Ellagitannins ialah antioksida yang hanya boleh dijumpai dalam delima.Ia membantu mengurangkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, dan mencegah athersclerosis (pengumpulan lemak dalam arteri)

Ellagitannins dalam buah delima berhasil membantu mencegah sel-sel kanser menjadi aktif dan berkembang. .

2. TANNIN ACIDS
Tannin acid ialah antioksida yang terdapat dalam buah delima yang memberi banyak manfaat kepada kesihatan seperti membantu mencegah strok, serangan jantung, anti-kanser dan menyokong sistem immunisasi badan .

3. ANTHOCYANIN
Anthocyanin ialah antioksida yang kaya di dalam jus delima. Ia melindungi tisu-tisu daripada kerosakan oksidatif, yang disebabkan oleh radikal bebas dan membantu mengurangka inflamasi.

Kajian menunjukkan bahawa kandungan antioksidan yang pelbagai dan kaya di dalam jus delima mengurangkan keradangan dan penebalan dinding arteri.

Ia membantu mencegah strok dan memelihara kesihatan jantung. .

#OliveHouse #AafiyatLifestyle #JusDelima #JusDelimaOrganik #SayaJual #Delima #Pomegranate #Alhamdulillah #PomegranateJuice #Organik #Natural #TanpaGulaTambahan #TanpaPengawet #DelimaTerbaik #Azerbaijan #Promosi #Share #Like #Trending #Viral #EjenOliveHouse #PenghantaranSeluruhMalaysia
PRODUK OLIVE HOUSE

KEUNIKAN JUS DELIMA ORGANIK OLIVE HOUSE DARI LADANG ORGANIK AZERBAIJAN. .

Az-Granata terletak di daerah Agsu, Azerbaijan yang memulakan pasaran eksport sejak tahun 2011 kepada 25 negara di seluruh dunia. .

Kami merupakan pengeluar tunggal minuman organik di dalam pasaran Azerbaijan. .

Kami adalah wakil tunggal di Asia!

KENAPA AZERBAIJAN?

Berbanding dengan buah delima di banyak tempat delima azerbaijan mempunyai
"ANTIOKSIDAN TERTINGGI DIDUNIA". .

ANTIOKSIDA DI DALAM JUS DELIMA DAN KEBAIKANNYA .

1. ELLAGITANNINS
Baik untuk kesihatan jantung dan pembuluh darah. Ellagitannins ialah antioksida yang hanya boleh dijumpai dalam delima.Ia membantu mengurangkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, dan mencegah athersclerosis (pengumpulan lemak dalam arteri)

Ellagitannins dalam buah delima berhasil membantu mencegah sel-sel kanser menjadi aktif dan berkembang. .

2. TANNIN ACIDS
Tannin acid ialah antioksida yang terdapat dalam buah delima yang memberi banyak manfaat kepada kesihatan seperti membantu mencegah strok, serangan jantung, anti-kanser dan menyokong sistem immunisasi badan .

3. ANTHOCYANIN
Anthocyanin ialah antioksida yang kaya di dalam jus delima. Ia melindungi tisu-tisu daripada kerosakan oksidatif, yang disebabkan oleh radikal bebas dan membantu mengurangka inflamasi.

Kajian menunjukkan bahawa kandungan antioksidan yang pelbagai dan kaya di dalam jus delima mengurangkan keradangan dan penebalan dinding arteri.

Ia membantu mencegah strok dan memelihara kesihatan jantung. .

#OliveHouse #AafiyatLifestyle #JusDelima #JusDelimaOrganik #SayaJual #Delima #Pomegranate #Alhamdulillah #PomegranateJuice #Organik #Natural #TanpaGulaTambahan #TanpaPengawet #DelimaTerbaik #Azerbaijan #Promosi #Share #Like #Trending #Viral #EjenOliveHouse #PenghantaranSeluruhMalaysia

πŸ’¬ 1Normal

TAHNIAH diucapkan kepada: .

ZAUJAH IZZ
EE LING KOAY

kerana telah memenangi GARLIC BALM setiap seorang! 😍😍😍 .

Terima Kasih kerana telah memeriahkan FACEBOOK LIVE kami yang lalu. Para pemenang boleh PM kami dan berikan nama penuh, no telefon dan alamat penghantaran. 😘 .

P/S: Kepada yang tak berjaya jangan sedih kerana kami akan adakan sesuatu yang ISTIMEWA setiap minggu di FACEBOOK PATI MINYAK ZAITUN OLIVE HOUSE! .

WOWWW! So jangan ketinggalan dengan info dari kami! Pastikan SET SEE FIRST!!! 😎😎😎 .

Oh ya, Contest 'Hadiahkan Untuk Yang Tersayang' juga sedang berlangsung di Facebook Page kami ya. Jangan lupa join! .

#OliveHouse #AafiyatLifestyle #Giveaway #Contest #MalaysiaGiveawayContest #MalaysiaGiveaway #GiveawayMalaysia #MalaysiaContest #ContestMalaysia #LikeShareWin #TagShareWin #Share
PRODUK OLIVE HOUSE

TAHNIAH diucapkan kepada: .

ZAUJAH IZZ
EE LING KOAY

kerana telah memenangi GARLIC BALM setiap seorang! 😍😍😍 .

Terima Kasih kerana telah memeriahkan FACEBOOK LIVE kami yang lalu. Para pemenang boleh PM kami dan berikan nama penuh, no telefon dan alamat penghantaran. 😘 .

P/S: Kepada yang tak berjaya jangan sedih kerana kami akan adakan sesuatu yang ISTIMEWA setiap minggu di FACEBOOK PATI MINYAK ZAITUN OLIVE HOUSE! .

WOWWW! So jangan ketinggalan dengan info dari kami! Pastikan SET SEE FIRST!!! 😎😎😎 .

Oh ya, Contest 'Hadiahkan Untuk Yang Tersayang' juga sedang berlangsung di Facebook Page kami ya. Jangan lupa join! .

#OliveHouse #AafiyatLifestyle #Giveaway #Contest #MalaysiaGiveawayContest #MalaysiaGiveaway #GiveawayMalaysia #MalaysiaContest #ContestMalaysia #LikeShareWin #TagShareWin #Share

πŸ’¬ 0Normal

❀Stater Pack Olive House: "PILIHAN TEPAT UNTUK BEGINNER" ❀ .

Tengah usha apa tu? 😏
.
Tengah berfikir nak beli yang mana satu dulu ke? 😁
.
Ada banyak sangat Quranic Foods sampai rambang mata tak tahu nak dahulukan yang mana? .

Haaaa! Stater Pack sesuaiiiiiii sangat untuk awak! 😍 .

Kenapa?

Sebab awak tak payah pening kepala nak pilih mana satu dah! Kami dah siapppp bagi 5 Quranic Foods dalam 1 harga yang sangat murah! 😱😱😱 .

Nak Minyak Zaitun?
ADA! βœ”
.
Nak Madu Kyrgyzstan?
ADA! βœ”
.
Nak Jus Delima?
ADA! βœ”
.
Nak Serbuk Kayu Manis Ceylon?
ADA! βœ”
.
Nak Teh Daun Zaitun?
ADA! βœ” .

BEST kan? Awak boleh try 5 Quranic Foods dalam masa yang sama! πŸ‘ .

Lepas awak dah cuba Stater Pack ni, awak boleh lah decide nak repeat order yang mana satu hehehe. 😁 .

Eh, kalau nak repeat order Stater Pack lagi pun boleh! πŸ˜‰ .

So JOM LAH MULAKAN PEMAKANAN QURANIC DENGAN STATER PACK OLIVE HOUSE NI! πŸ’– .

Tunggu apa lagi? Yang lain dah beli awak nak tengok je ke? Hehehehe. .

DM @ WhatsApp Admin untuk pembelian: 0178623537 .

Harga:
Semenanjung Malaysia: RM100
Sabah Sarawak: RM105 .

#OliveHouse
#Aafiyatlifestyle #StaterPackOliveHouse #StaterPack #MinyakZaitunBerkualiti #MiniOliviePlus30x #MiniOlivie30 #JusDelimaOrganik #MaduKyrgyzstan #MaduAsli #TehDaunZaitun #SerbukKayuManisCeylon #KayuManisCeylon #KMC #SayaJual
PRODUK OLIVE HOUSE

❀Stater Pack Olive House: "PILIHAN TEPAT UNTUK BEGINNER" ❀ .

Tengah usha apa tu? 😏
.
Tengah berfikir nak beli yang mana satu dulu ke? 😁
.
Ada banyak sangat Quranic Foods sampai rambang mata tak tahu nak dahulukan yang mana? .

Haaaa! Stater Pack sesuaiiiiiii sangat untuk awak! 😍 .

Kenapa?

Sebab awak tak payah pening kepala nak pilih mana satu dah! Kami dah siapppp bagi 5 Quranic Foods dalam 1 harga yang sangat murah! 😱😱😱 .

Nak Minyak Zaitun?
ADA! βœ”
.
Nak Madu Kyrgyzstan?
ADA! βœ”
.
Nak Jus Delima?
ADA! βœ”
.
Nak Serbuk Kayu Manis Ceylon?
ADA! βœ”
.
Nak Teh Daun Zaitun?
ADA! βœ” .

BEST kan? Awak boleh try 5 Quranic Foods dalam masa yang sama! πŸ‘ .

Lepas awak dah cuba Stater Pack ni, awak boleh lah decide nak repeat order yang mana satu hehehe. 😁 .

Eh, kalau nak repeat order Stater Pack lagi pun boleh! πŸ˜‰ .

So JOM LAH MULAKAN PEMAKANAN QURANIC DENGAN STATER PACK OLIVE HOUSE NI! πŸ’– .

Tunggu apa lagi? Yang lain dah beli awak nak tengok je ke? Hehehehe. .

DM @ WhatsApp Admin untuk pembelian: 0178623537 .

Harga:
Semenanjung Malaysia: RM100
Sabah Sarawak: RM105 .

#OliveHouse
#Aafiyatlifestyle #StaterPackOliveHouse #StaterPack #MinyakZaitunBerkualiti #MiniOliviePlus30x #MiniOlivie30 #JusDelimaOrganik #MaduKyrgyzstan #MaduAsli #TehDaunZaitun #SerbukKayuManisCeylon #KayuManisCeylon #KMC #SayaJual

πŸ’¬ 2Clarendon

Ramai yang bertanya apa beza #OliviePlus30x dengan #PatiMinyakZaitun  yang lain? .

Ini jawapannyaπŸ‘‡ .

Kandungan khasiat #OliviePlus30x berlipat ganda lebih tinggi dari pati minyak zaitun biasa. .

Ini terjadi akibat tanah yang kering dan persekitaran gurun yang teruk telah menyebabkan pohon zaitun mengeluarkan lebih bahan pertahanan dalam selnya dan seterusnya membawa buah zaitun tersebut kepada satu aras peningkatan nilai khasiat 25 ke 30 kali ganda lebih tinggi hydroytyrosol dan 10 kali ganda lebih tinggi dari jumlah polyphenol. .

#OliveHouse
#Aafiyatlifestyle #MinyakZaitunBerkualiti #Olivie30 #OliviePlus #OliviePlus30 #OliviePlus30x #TheGoldenOil #SayaJual
PRODUK OLIVE HOUSE

Ramai yang bertanya apa beza #OliviePlus30x dengan #PatiMinyakZaitun yang lain? .

Ini jawapannyaπŸ‘‡ .

Kandungan khasiat #OliviePlus30x berlipat ganda lebih tinggi dari pati minyak zaitun biasa. .

Ini terjadi akibat tanah yang kering dan persekitaran gurun yang teruk telah menyebabkan pohon zaitun mengeluarkan lebih bahan pertahanan dalam selnya dan seterusnya membawa buah zaitun tersebut kepada satu aras peningkatan nilai khasiat 25 ke 30 kali ganda lebih tinggi hydroytyrosol dan 10 kali ganda lebih tinggi dari jumlah polyphenol. .

#OliveHouse
#Aafiyatlifestyle #MinyakZaitunBerkualiti #Olivie30 #OliviePlus #OliviePlus30 #OliviePlus30x #TheGoldenOil #SayaJual

πŸ’¬ 0Normal

Kombinasi yang TERBAIK untuk memecahkan lemak dalam badan kita semestinya OLIVIE PLUS 30X & SARI CUKA TEEN. .

Olivie Plus 30X adalah minyak zaitun (diimport dari Morocco) yang 100 peratus organic dan mendapat banyak pengiktirafan. .

Ia sgt kaya dgn hydroxytyrosol dan Oleocanthal. Hydroxytyrosol adalah antioksidan yang paling bagus dan kuat. Ia boleh ditemui dalam buah zaitun, daun & airnya. .

Sari Cuka teen pula mempunyai kandungan asid asetik yang tinggi yang dapat membantu mengawal selera makan & membantu penyerapan mineral penting dan banyak lagi khasiatnya. .

Jom, jangan tunggu lama lama untuk mulakan pemakanan yang sihat. Kalau kita tak jaga kesihatan sendiri untuk diri kita, tapi jagalah kesihatan kita untuk orang orang yg kita sayang dan orang orang yg menyayangi kita. Kita mampu mengubahnya. In shaa Allah. .

DM/WhatsApp untuk order: 0178623537 .

Pakej Sihat: 
Olivie Plus 30X
SM: RM119.90
SS: RM124.90

Sari Cuka Teen
SM: RM24.90
SS: RM29.90 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #OliviePlus30X #OliviePlus30 #OliviePlus #Olivie30 #Olivie #SariCukaTeen #CukaBuahTin #CukaTeen #SCT #CukaBuah #SayaJual #MinyakZaitunBerkualiti #MinyakZaitun #OliveOil #ExtraVirgin #ExtraVirginOliveOil #Evoo #JomSihat #NakSihat #TurunBeratBadan #LoseWeight #BuangLemak #FatBurner #Alhamdulillah
PRODUK OLIVE HOUSE

Kombinasi yang TERBAIK untuk memecahkan lemak dalam badan kita semestinya OLIVIE PLUS 30X & SARI CUKA TEEN. .

Olivie Plus 30X adalah minyak zaitun (diimport dari Morocco) yang 100 peratus organic dan mendapat banyak pengiktirafan. .

Ia sgt kaya dgn hydroxytyrosol dan Oleocanthal. Hydroxytyrosol adalah antioksidan yang paling bagus dan kuat. Ia boleh ditemui dalam buah zaitun, daun & airnya. .

Sari Cuka teen pula mempunyai kandungan asid asetik yang tinggi yang dapat membantu mengawal selera makan & membantu penyerapan mineral penting dan banyak lagi khasiatnya. .

Jom, jangan tunggu lama lama untuk mulakan pemakanan yang sihat. Kalau kita tak jaga kesihatan sendiri untuk diri kita, tapi jagalah kesihatan kita untuk orang orang yg kita sayang dan orang orang yg menyayangi kita. Kita mampu mengubahnya. In shaa Allah. .

DM/WhatsApp untuk order: 0178623537 .

Pakej Sihat:
Olivie Plus 30X
SM: RM119.90
SS: RM124.90

Sari Cuka Teen
SM: RM24.90
SS: RM29.90 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #OliviePlus30X #OliviePlus30 #OliviePlus #Olivie30 #Olivie #SariCukaTeen #CukaBuahTin #CukaTeen #SCT #CukaBuah #SayaJual #MinyakZaitunBerkualiti #MinyakZaitun #OliveOil #ExtraVirgin #ExtraVirginOliveOil #Evoo #JomSihat #NakSihat #TurunBeratBadan #LoseWeight #BuangLemak #FatBurner #Alhamdulillah

πŸ’¬ 0Normal

KHASIAT QURANIC FOOD .

Bagaimanakah caranya Quranic Food boleh membantu menguatkan tulang, gigi dan mata? Terima kasih. .

JAWAPAN DR HAFIZAH:

Quranic Food adalah superfood kerana ianya disebutkan secara spesifik oleh Allah SWT di dalam kitab panduan manusia. Secara umumnya, Keperluan setiap sel adalah sama ditambah dengan pelbagai keperluan zat fitokimia yang terdapat dalam Quranic Food. Makanan adalah bahan yang mempunyai nutrisi yang akan menguatkan tubuh manakala bahan kimia sintetik adalah bahan yang akan merosakkan tubuh. Jadi, sebenarnya kalau tabiat pemakanan baik, ditambah dengan superfood, maka tentunya tubuh akan kuat, bukan setakat mata, gigi dan tulang. Namun, jika pemakanan tidak dijaga dan mengharapkan superfood, maka superfood hanya akan menjadi bahan yang melambatkan kerosakan sel. Wallahuβ€Ÿalam. .

JAWAPAN DR SALMAN:

Gigi dan tulang memerlukan kalsium bagi menguatkan strukturnya. Minyak Zaitun & Cuka Tin membantu penyerapan kalsium dari perut seterusnya membantu peresapan kalsium ini pada kedua-dua organ tersebut. Mata memerlukan Vitamin A bagi perubahan kimia yang penting untuk penglihatan dan Minyak Zaitun serta Cuka Tin turut membantu penyerapan vitamin tersebut. .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #QuranicFoods #WeBeginWithNature #MinyakZaitun #MinyakZaitunBerkualiti #CukaTin #SariCukaTeen
PRODUK OLIVE HOUSE

KHASIAT QURANIC FOOD .

Bagaimanakah caranya Quranic Food boleh membantu menguatkan tulang, gigi dan mata? Terima kasih. .

JAWAPAN DR HAFIZAH:

Quranic Food adalah superfood kerana ianya disebutkan secara spesifik oleh Allah SWT di dalam kitab panduan manusia. Secara umumnya, Keperluan setiap sel adalah sama ditambah dengan pelbagai keperluan zat fitokimia yang terdapat dalam Quranic Food. Makanan adalah bahan yang mempunyai nutrisi yang akan menguatkan tubuh manakala bahan kimia sintetik adalah bahan yang akan merosakkan tubuh. Jadi, sebenarnya kalau tabiat pemakanan baik, ditambah dengan superfood, maka tentunya tubuh akan kuat, bukan setakat mata, gigi dan tulang. Namun, jika pemakanan tidak dijaga dan mengharapkan superfood, maka superfood hanya akan menjadi bahan yang melambatkan kerosakan sel. Wallahuβ€Ÿalam. .

JAWAPAN DR SALMAN:

Gigi dan tulang memerlukan kalsium bagi menguatkan strukturnya. Minyak Zaitun & Cuka Tin membantu penyerapan kalsium dari perut seterusnya membantu peresapan kalsium ini pada kedua-dua organ tersebut. Mata memerlukan Vitamin A bagi perubahan kimia yang penting untuk penglihatan dan Minyak Zaitun serta Cuka Tin turut membantu penyerapan vitamin tersebut. .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #QuranicFoods #WeBeginWithNature #MinyakZaitun #MinyakZaitunBerkualiti #CukaTin #SariCukaTeen

πŸ’¬ 0Normal

*MULAKAN HARI ANDA DENGAN MADU* *Madu lebah baik diminum setiap hari* dan secara asasnya diminum setiap pagi sebelum sarapan. Boleh dicampurkan dengan air sejuk. 
Menurut Prof H. A. Schuette dari Jabatan Kimia, Universiti Wisconsin, beliau mendapati madu yang bewarna gelap mengandungi zat kuprum, zat besi dan manganese yang lebih tinggi. 
Madu kaya dengan vitamin A, B kompleks, C dan E. juga zat galian termasuk kalsium, fosforus, sulfur, magnesium dan banyak lagi. Madu juga bertindak sebagai bahan makanan bernilai tinggi, makanan penjagaan kesihatan dan ubat pelbagai penyakit.Kajian juga menunjukkan bakteria tidak dapat hidup dalam madu disebabkan faktor zat kalium dalam madu yang menghisap lembapan bakteria. 
Tidak seperti gula tebu dan kanji, madu tidak mengganggu selaput dinding sistem penghadaman, mudah dan cepat diasimilasi oleh badan, membekal tenaga yang yang diperlukan dengan cepat, membantu memulihkan tenaga, mudah dan serasi untuk buah pinggang, melawaskan pembuangan air besar semulajadi dan menenangkan badan dan akal fikiran. 
Kepekatan 
Kepekatan madu bukanlah kriteria untuk menentukan ketulenannya. Kepekatan madu dipengaruhi oleh suhu, kandungan air dan sumber menisannya. Bau dan rasa madu bergantung kepada sumber tumbuhan dari mana ia dipungut oleh lebah. 
Madu beku atau berbuku-buku tidak menandakan madu itu rosak atau tidak tulen. Madu menjadi beku apabila kandungan gula ringkas dari jenis DEXTOSA adalah berlebihan. Ia boleh dicairkan dengan merendam madu di dalam air suam (tidak lebih 60 darjah celcius)

#kedaisihatpaka #olivehousepaka #sihatcaraalami #AafiyatLifestyle
Kedai Sihat Paka

*MULAKAN HARI ANDA DENGAN MADU* *Madu lebah baik diminum setiap hari* dan secara asasnya diminum setiap pagi sebelum sarapan. Boleh dicampurkan dengan air sejuk.
Menurut Prof H. A. Schuette dari Jabatan Kimia, Universiti Wisconsin, beliau mendapati madu yang bewarna gelap mengandungi zat kuprum, zat besi dan manganese yang lebih tinggi.
Madu kaya dengan vitamin A, B kompleks, C dan E. juga zat galian termasuk kalsium, fosforus, sulfur, magnesium dan banyak lagi. Madu juga bertindak sebagai bahan makanan bernilai tinggi, makanan penjagaan kesihatan dan ubat pelbagai penyakit.Kajian juga menunjukkan bakteria tidak dapat hidup dalam madu disebabkan faktor zat kalium dalam madu yang menghisap lembapan bakteria.
Tidak seperti gula tebu dan kanji, madu tidak mengganggu selaput dinding sistem penghadaman, mudah dan cepat diasimilasi oleh badan, membekal tenaga yang yang diperlukan dengan cepat, membantu memulihkan tenaga, mudah dan serasi untuk buah pinggang, melawaskan pembuangan air besar semulajadi dan menenangkan badan dan akal fikiran.
Kepekatan
Kepekatan madu bukanlah kriteria untuk menentukan ketulenannya. Kepekatan madu dipengaruhi oleh suhu, kandungan air dan sumber menisannya. Bau dan rasa madu bergantung kepada sumber tumbuhan dari mana ia dipungut oleh lebah.
Madu beku atau berbuku-buku tidak menandakan madu itu rosak atau tidak tulen. Madu menjadi beku apabila kandungan gula ringkas dari jenis DEXTOSA adalah berlebihan. Ia boleh dicairkan dengan merendam madu di dalam air suam (tidak lebih 60 darjah celcius)

#kedaisihatpaka #olivehousepaka #sihatcaraalami #AafiyatLifestyle

πŸ’¬ 0Clarendon
At Kedai Sihat Paka

ADA APA DENGAN CUKA?

Kajian menunjukkan cuka buah boleh membantu mengawal paras Glukosa darah.

Kajian di Jepun pada 1988 menunjukkan pengambilan cuka dengan asid asetik 5% akan menurunkan tindakbalas insulin dalam tujuh peserta kajian.

Kajian pada tahun 1995 pula menunjukkan peserta kajian yang makan salad dengan cuka akan menurunkan paras glisemik selepas makan.

Kajian-kajian lain menunjukkan kesan antihyper glisemik (kesan menurunkan paras glukosa). Saintis berpendapat ia adalah kerana cuka melambatkan pengosongan perut selepas makan.

Cuka boleh diamalkan dengan membancuh sesudu cuka buah dengan secawan air kosong.

Anda boleh menitiskan stevia atau sukralos sebagai pemanis. Rasanya sangat sedap! Cubalah!

#DrNorman #InfoSihat #HealthyEating #Vinegar #OliveHouse #AafiyatLifestyle #SayaJual #EjenOliveHouse
PRODUK OLIVE HOUSE

ADA APA DENGAN CUKA?

Kajian menunjukkan cuka buah boleh membantu mengawal paras Glukosa darah.

Kajian di Jepun pada 1988 menunjukkan pengambilan cuka dengan asid asetik 5% akan menurunkan tindakbalas insulin dalam tujuh peserta kajian.

Kajian pada tahun 1995 pula menunjukkan peserta kajian yang makan salad dengan cuka akan menurunkan paras glisemik selepas makan.

Kajian-kajian lain menunjukkan kesan antihyper glisemik (kesan menurunkan paras glukosa). Saintis berpendapat ia adalah kerana cuka melambatkan pengosongan perut selepas makan.

Cuka boleh diamalkan dengan membancuh sesudu cuka buah dengan secawan air kosong.

Anda boleh menitiskan stevia atau sukralos sebagai pemanis. Rasanya sangat sedap! Cubalah!

#DrNorman #InfoSihat #HealthyEating #Vinegar #OliveHouse #AafiyatLifestyle #SayaJual #EjenOliveHouse

πŸ’¬ 0Normal

BERITA ISTIMEWA UNTUK PELANGGAN SETIA OLIVE HOUSE!!!! .

Nantikan kemunculan OLIVIE POWER UP dalam pasaran Malaysia pada Februari 2018 ini. .

Apa Olivie Power Up tu?

Haaa....Tungguuuuu..... 😘😎 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #OliviePowerUp
PRODUK OLIVE HOUSE

BERITA ISTIMEWA UNTUK PELANGGAN SETIA OLIVE HOUSE!!!! .

Nantikan kemunculan OLIVIE POWER UP dalam pasaran Malaysia pada Februari 2018 ini. .

Apa Olivie Power Up tu?

Haaa....Tungguuuuu..... 😘😎 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #OliviePowerUp

πŸ’¬ 0Normal

Ngantuk ke tu? 😏 .

Try minum ni,
.
Jus delima sikit campur dengan serbuk kayu manis ceylon sesudu kecil, cuka teen sesudu besar, madu sesudu, campur juga air sikit kalau tak nak pekat sangat. Lepas tu SHAKE SHAKE SHAKE. Hehe. .

Cuba rasa?

Hehe. Mata terus jadi SEGARRRR In shaa Allah. 😎😎😎 .

Well, nak try? Kami ada Stater Pack Istimewa tau sekarang. Ada voucher Istimewa lagi. Rugi la kalau tak grab.
.
.
Haihhh tak tau nak kata apa lagi..hikhikhik. .

DM Admin segera k. Nak Whatsapp pun boleh. Stock ada lagi ni JANGAN RISAU. 😘 .

WhatsApp: 0178623537 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #StaterPackOliveHouse #JusDelima #JusDelimaOrganik #SariCukaTeen #CukaTeen #CukaBuahTin #SerbukKayuManisCeylon #KayuManisCeylon #KMC #MaduKyrgyzstan #MaduAsli #SayaJual
PRODUK OLIVE HOUSE

Ngantuk ke tu? 😏 .

Try minum ni,
.
Jus delima sikit campur dengan serbuk kayu manis ceylon sesudu kecil, cuka teen sesudu besar, madu sesudu, campur juga air sikit kalau tak nak pekat sangat. Lepas tu SHAKE SHAKE SHAKE. Hehe. .

Cuba rasa?

Hehe. Mata terus jadi SEGARRRR In shaa Allah. 😎😎😎 .

Well, nak try? Kami ada Stater Pack Istimewa tau sekarang. Ada voucher Istimewa lagi. Rugi la kalau tak grab.
.
.
Haihhh tak tau nak kata apa lagi..hikhikhik. .

DM Admin segera k. Nak Whatsapp pun boleh. Stock ada lagi ni JANGAN RISAU. 😘 .

WhatsApp: 0178623537 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #StaterPackOliveHouse #JusDelima #JusDelimaOrganik #SariCukaTeen #CukaTeen #CukaBuahTin #SerbukKayuManisCeylon #KayuManisCeylon #KMC #MaduKyrgyzstan #MaduAsli #SayaJual

πŸ’¬ 2Normal

Inginkan cahaya mata tapi belum ada rezeki? Jom hadir ke program ini...dapatkan tips dan petua terbaik dari pakar-pakar perawat kami
-
#jomhadirmajlisilmu
#Olivehouse
#lembahklang
#AafiyatLifestyle
Pengurus Ejen Olive House

Inginkan cahaya mata tapi belum ada rezeki? Jom hadir ke program ini...dapatkan tips dan petua terbaik dari pakar-pakar perawat kami
-
#jomhadirmajlisilmu
#Olivehouse
#lembahklang
#AafiyatLifestyle

πŸ’¬ 0Normal
At Dewan Bunga Kertas

Jom baca beberapa keunikan Madu Gunung Kyrgystan yg super sedap ni! πŸ˜‹
.
.
1. Teksturnya sangat likat .

2. Terasa kristalΒ² halus apabila masuk ke dalam mulut dan cair dengan pantas ( kalau tak memahami jenisΒ² gula dan pengalaman merasai jenisΒ² madu di dunia pasti sedikit gusar; kerana kristal seolahΒ² gula pasir tetapi ujian makmal membuktikan 'hampir' tiada kehadiran sukrosa!) .

3. Manisnya tidak menyengat seperti madu tualang. .

4. Manisnya manis buah yang ringan .

5. Aromanya harum madu. .

6. Warnanya kuning cair. .

Jom SEGERA HUBUNGI kami di 0178623537 .

Boleh juga DM kami @ klik disini: NakOliveHouse.wasap.my .

Harga sebotol:
RM59.90 SM
RM64.90 SS .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #MaduKyrgyzstan #MaduAsli #MaduMultiflora #MaduGunungAsliSegar #MaduLebah #SayaJualMadu #SayaJual
PRODUK OLIVE HOUSE

Jom baca beberapa keunikan Madu Gunung Kyrgystan yg super sedap ni! πŸ˜‹
.
.
1. Teksturnya sangat likat .

2. Terasa kristalΒ² halus apabila masuk ke dalam mulut dan cair dengan pantas ( kalau tak memahami jenisΒ² gula dan pengalaman merasai jenisΒ² madu di dunia pasti sedikit gusar; kerana kristal seolahΒ² gula pasir tetapi ujian makmal membuktikan 'hampir' tiada kehadiran sukrosa!) .

3. Manisnya tidak menyengat seperti madu tualang. .

4. Manisnya manis buah yang ringan .

5. Aromanya harum madu. .

6. Warnanya kuning cair. .

Jom SEGERA HUBUNGI kami di 0178623537 .

Boleh juga DM kami @ klik disini: NakOliveHouse.wasap.my .

Harga sebotol:
RM59.90 SM
RM64.90 SS .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #MaduKyrgyzstan #MaduAsli #MaduMultiflora #MaduGunungAsliSegar #MaduLebah #SayaJualMadu #SayaJual

πŸ’¬ 2Normal

Kayu manis biasa atau cassia (yang selalu kita guna dalam masakan tu) memang berbeza dari kayu manis ceylon ni. Dari segi bentuk, rasa, semua beza. 
Kayu Manis Ceylon ni dapat membekalkan kebaikan sebenar untuk sihat & disyorkan dlm perubatan & saintifik. .

In shaa Allah lepas ni, kita amalkan kayu manis ceylon samaΒ² ye. πŸ‘Œ .

DM @ WhatsApp admin disini ya: 0178623537 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #SerbukKayuManisCeylon #KayuManisCeylon #CeylonCinammon #KMC #SayaJual #IgShop #JomSihat #NakSihat
PRODUK OLIVE HOUSE

Kayu manis biasa atau cassia (yang selalu kita guna dalam masakan tu) memang berbeza dari kayu manis ceylon ni. Dari segi bentuk, rasa, semua beza.
Kayu Manis Ceylon ni dapat membekalkan kebaikan sebenar untuk sihat & disyorkan dlm perubatan & saintifik. .

In shaa Allah lepas ni, kita amalkan kayu manis ceylon samaΒ² ye. πŸ‘Œ .

DM @ WhatsApp admin disini ya: 0178623537 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #SerbukKayuManisCeylon #KayuManisCeylon #CeylonCinammon #KMC #SayaJual #IgShop #JomSihat #NakSihat

πŸ’¬ 1Normal

Don’t worry about people that are in your past, there’s a reason why they didn’t make it to your future. Allah knows the best. 
#AafiyatLifestyle 
#OliveHouse
PRODUK OLIVE HOUSE

Don’t worry about people that are in your past, there’s a reason why they didn’t make it to your future. Allah knows the best.
#AafiyatLifestyle
#OliveHouse

πŸ’¬ 0Normal

Pati Delima Az-Granata Olive House adalah berasal dari jus delima yang direbus menjadi pekat. .

Kaedah pengambilan yang disarankan adalah 1 sudu Pati delima dibancuh dengan 200 ml air. .

Pati Delima sangat disyorkan bagi individu yang menghidap anemia, darah tinggi dan yang mengalami masalah pada sistem urinary. .

Dan Pati Delima juga sesuai di amalkan untuk semua orang yang tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan. Ianya jugak boleh menjadi pengganti minuman kordial yang banyak kandungan gula. .

Harga PATI DELIMA 350ml:

RM52.90 SM
RM57.90 SS .

Untuk pembelian boleh DM @ WhatsApp kami disini: 0178623537 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #PatiDelima #PatiDelimaOrganik #Delima #Pomegranate #Organic #AzGranata #PomegranateJuice #TanpaGulaTambahan #TanpaPengawet #TanpaPewarna #SayaJual #SesuaiUntukIbuHamil #SesuaiUntukUsahaHamil
PRODUK OLIVE HOUSE

Pati Delima Az-Granata Olive House adalah berasal dari jus delima yang direbus menjadi pekat. .

Kaedah pengambilan yang disarankan adalah 1 sudu Pati delima dibancuh dengan 200 ml air. .

Pati Delima sangat disyorkan bagi individu yang menghidap anemia, darah tinggi dan yang mengalami masalah pada sistem urinary. .

Dan Pati Delima juga sesuai di amalkan untuk semua orang yang tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan. Ianya jugak boleh menjadi pengganti minuman kordial yang banyak kandungan gula. .

Harga PATI DELIMA 350ml:

RM52.90 SM
RM57.90 SS .

Untuk pembelian boleh DM @ WhatsApp kami disini: 0178623537 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #PatiDelima #PatiDelimaOrganik #Delima #Pomegranate #Organic #AzGranata #PomegranateJuice #TanpaGulaTambahan #TanpaPengawet #TanpaPewarna #SayaJual #SesuaiUntukIbuHamil #SesuaiUntukUsahaHamil

πŸ’¬ 0Normal

Dah minum jus delima ? .

Siapa yang biasa minum jus delima, pasti dapat rasa beza yang sangat ketara bila minum jus delima ORGANIK Olive House ni. .

Seriously SANGAT SEDAP! .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #JusDelimaOrganik #JusDelima #Organik #Delima #BuahDelima #SayaJual
PRODUK OLIVE HOUSE

Dah minum jus delima ? .

Siapa yang biasa minum jus delima, pasti dapat rasa beza yang sangat ketara bila minum jus delima ORGANIK Olive House ni. .

Seriously SANGAT SEDAP! .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #JusDelimaOrganik #JusDelima #Organik #Delima #BuahDelima #SayaJual

πŸ’¬ 0Normal

Alhamdulillah.

Pati Minyak Zaitun (PMZ) sesuai juga untuk mereka yang ada masalah Ekzema. .

Alhamdulillah Puan Rashidah ini telah mengamalkan PMZ ni untuk anak Ekzemanya istiqomah 4 bulan. Syukur ada perubahan positif. 😊 .

Kepada mereka yang ada anak ekzema, bila anda membeli dengan kami, anda boleh join Group OH Support Khusus untuk ibu ibu yang ada anak ekzema. Kami akan bantu & cuba bimbing bersama. .

Sebarang pertanyaan boleh DM @ WhatsApp kami: 0178623537 .

Harga PMZ:
RM44.90 SM
RM49.90 SS .

Penafian: Tak semua orang serasi dengan minyak zaitun. Tapi kebanyakannya ok Alhamdulillah. .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #PatiMinyakZaitun #MinyakZaitunBerkualiti #PMZ #Ekzema #Eczema #EczemaFighter #Organic #NaturalRemedies #Natural #TSW
PRODUK OLIVE HOUSE

Alhamdulillah.

Pati Minyak Zaitun (PMZ) sesuai juga untuk mereka yang ada masalah Ekzema. .

Alhamdulillah Puan Rashidah ini telah mengamalkan PMZ ni untuk anak Ekzemanya istiqomah 4 bulan. Syukur ada perubahan positif. 😊 .

Kepada mereka yang ada anak ekzema, bila anda membeli dengan kami, anda boleh join Group OH Support Khusus untuk ibu ibu yang ada anak ekzema. Kami akan bantu & cuba bimbing bersama. .

Sebarang pertanyaan boleh DM @ WhatsApp kami: 0178623537 .

Harga PMZ:
RM44.90 SM
RM49.90 SS .

Penafian: Tak semua orang serasi dengan minyak zaitun. Tapi kebanyakannya ok Alhamdulillah. .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #PatiMinyakZaitun #MinyakZaitunBerkualiti #PMZ #Ekzema #Eczema #EczemaFighter #Organic #NaturalRemedies #Natural #TSW

πŸ’¬ 0Normal

Tim sederhana. Tp yg "sederhana" itu paling mahal harganya (nasi padang)
.
.
#aafi #aafijakarta #aafisukabumi #aafiyatlifestyle #cicurug #sukabumi #futsal #tsinau #tsinaufutsal #tsitsernakaberd #tsinau
Tsinau Futsal Jakarta

Tim sederhana. Tp yg "sederhana" itu paling mahal harganya (nasi padang)
.
.
#aafi #aafijakarta #aafisukabumi #aafiyatlifestyle #cicurug #sukabumi #futsal #tsinau #tsinaufutsal #tsitsernakaberd #tsinau

πŸ’¬ 9Lark

'MINI OLIVIE PLUS 30X' INI MUDAH DI BAWA KE MANA - MANA SAHAJA DAN 30 KALI GANDA KANDUNGAN HYDROXYTYROSOL DAN OLEOCANTHAL. .

APA KELEBIHAN MAKAN 'MINI OLIVIE PLUS 30X' NI?
.
1. Membantu mengawal paras gula dalam darah.
.
2. Membantu menurunkan kolestrol jahat di dalam badan.
.
3. Membantu melawan sel - sel kanser.
.
4.Membantu melegakan masalah migrain.
.
5. Membantu mencantikkan kulit.
.
6. Membantu menguatkan rambut.
.
Dan membantu bermacam - macam lagi masalah kesihatan!!! .

APA TUNGGU LAGI? 
Jom dapatkannya sekarang! .

Harga:
RM29.90 SM
RM34.90 SS .

#OliveHouse #OliveOil #MinyakZaitunBerkualiti #MiniOlivie #OliviePlus30 #ExtraVirginOliveOil #EVOO #Organic #Natural #SayaJual #EjenOliveHouse  #Aafiyatlifestyle #Share #Viral #Trending #MinyakZaitun
PRODUK OLIVE HOUSE

'MINI OLIVIE PLUS 30X' INI MUDAH DI BAWA KE MANA - MANA SAHAJA DAN 30 KALI GANDA KANDUNGAN HYDROXYTYROSOL DAN OLEOCANTHAL. .

APA KELEBIHAN MAKAN 'MINI OLIVIE PLUS 30X' NI?
.
1. Membantu mengawal paras gula dalam darah.
.
2. Membantu menurunkan kolestrol jahat di dalam badan.
.
3. Membantu melawan sel - sel kanser.
.
4.Membantu melegakan masalah migrain.
.
5. Membantu mencantikkan kulit.
.
6. Membantu menguatkan rambut.
.
Dan membantu bermacam - macam lagi masalah kesihatan!!! .

APA TUNGGU LAGI?
Jom dapatkannya sekarang! .

Harga:
RM29.90 SM
RM34.90 SS .

#OliveHouse #OliveOil #MinyakZaitunBerkualiti #MiniOlivie #OliviePlus30 #ExtraVirginOliveOil #EVOO #Organic #Natural #SayaJual #EjenOliveHouse #Aafiyatlifestyle #Share #Viral #Trending #MinyakZaitun

πŸ’¬ 0Normal

Rajin – rajinlah bersenam.

#AafiyatLifestyle 
#OliveHouse
PRODUK OLIVE HOUSE

Rajin – rajinlah bersenam.

#AafiyatLifestyle
#OliveHouse

πŸ’¬ 0Normal

Set Gout (RM 144.80) β—‡ Olivie Plus 30X (250ML) -> RM 119.90
β—‡ Sari Cuka Teen (250ML) -> RM 24.90 
Contact: β™‘ hanim - 0137739776
β™‘ zetty - 01152153234
#olivehousejdt 
#olivehousekulai 
#aafiyatlifestyle
olivehousekulai

Set Gout (RM 144.80) β—‡ Olivie Plus 30X (250ML) -> RM 119.90
β—‡ Sari Cuka Teen (250ML) -> RM 24.90
Contact: β™‘ hanim - 0137739776
β™‘ zetty - 01152153234
#olivehousejdt
#olivehousekulai
#aafiyatlifestyle

πŸ’¬ 0Normal

Set Kecantikan (RM 247.80) β—‡ Olivie Plus 30X (250ML) -> RM 119.90
β—‡ Pati Delima (350g) -> RM 52.90
β—‡ Serbuk Kayu Manis Ceylon (15Γ—10g) -> RM 75
Contact: β™‘ hanim - 0137739776
β™‘ zetty - 01152153234
#olivehousejdt 
#olivehousekulai
#aafiyatlifestyle
olivehousekulai

Set Kecantikan (RM 247.80) β—‡ Olivie Plus 30X (250ML) -> RM 119.90
β—‡ Pati Delima (350g) -> RM 52.90
β—‡ Serbuk Kayu Manis Ceylon (15Γ—10g) -> RM 75
Contact: β™‘ hanim - 0137739776
β™‘ zetty - 01152153234
#olivehousejdt
#olivehousekulai
#aafiyatlifestyle

πŸ’¬ 0Normal

Set kandungan sihat (RM259.60)
β—‡ Jus Delima (1L) -> RM 69.90
β—‡ Olivie Plus 30X (250ML) -> RM 119.90
β—‡ Pati Minyak Zaitun (250ML) -> RM 44.90
β—‡ Sari Cuka Teen (250ML) -> RM 24.90 
Contact: β™‘ hanim - 0137739776
β™‘ zetty - 01152153234 
#olivehousejdt 
#olivehousekulai 
#aafiyatlifestyle
olivehousekulai

Set kandungan sihat (RM259.60)
β—‡ Jus Delima (1L) -> RM 69.90
β—‡ Olivie Plus 30X (250ML) -> RM 119.90
β—‡ Pati Minyak Zaitun (250ML) -> RM 44.90
β—‡ Sari Cuka Teen (250ML) -> RM 24.90
Contact: β™‘ hanim - 0137739776
β™‘ zetty - 01152153234
#olivehousejdt
#olivehousekulai
#aafiyatlifestyle

πŸ’¬ 0Normal

Contest 'Hadiahkan Untuk Yang Tersayang' ini masih berlangsung ya! .

Dah join ke belum? .

Rugilah kalau tak join, bukan kena beli apa apa pun tau. Hanya luangkan masa kurang dari Lima minit untuk LIKE, COMMENT, TAG & SHARE , dah berpeluang menang Stater Pack Olive House! .

Oh ya, DIINGATKAN SEKALI LAGI, CONTEST INI BERLANGSUNG DI FACEBOOK SAHAJA. Link untuk join anda boleh klik di bahagian bio ig kami. .

So tunggu apa lagi? Cepatlah join! 😎

Siapa tahu ini rezeki anda! πŸ’– .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle
#StaterPack #ContestMalaysia #MalaysiaContest  #GiveawayMalaysia #MalaysiaGiveaway #Giveaway #HadiahkanUntukYangTersayang #SpecialGift #TagAndWinContest #ContestDay #ContestGiveaway #MalaysiaGiveawayContest
PRODUK OLIVE HOUSE

Contest 'Hadiahkan Untuk Yang Tersayang' ini masih berlangsung ya! .

Dah join ke belum? .

Rugilah kalau tak join, bukan kena beli apa apa pun tau. Hanya luangkan masa kurang dari Lima minit untuk LIKE, COMMENT, TAG & SHARE , dah berpeluang menang Stater Pack Olive House! .

Oh ya, DIINGATKAN SEKALI LAGI, CONTEST INI BERLANGSUNG DI FACEBOOK SAHAJA. Link untuk join anda boleh klik di bahagian bio ig kami. .

So tunggu apa lagi? Cepatlah join! 😎

Siapa tahu ini rezeki anda! πŸ’– .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle
#StaterPack #ContestMalaysia #MalaysiaContest #GiveawayMalaysia #MalaysiaGiveaway #Giveaway #HadiahkanUntukYangTersayang #SpecialGift #TagAndWinContest #ContestDay #ContestGiveaway #MalaysiaGiveawayContest

πŸ’¬ 3Normal

MINYAK ZAITUN MEMBANTU MENGELAKKAN KANSER USUS COLON .

Minyak zaitun melindungi dari kanser usus. Ia mempengaruhi  metabolisme hempedu dalam usus besar dan seterusnya, mungkin mempengaruhi metabolisme poliamina dalam sel-sel enterocytes pada saluran usus kolon. Ini akan menghalang perkembangan dari mukosa biasa untuk menjadi sel-sel adenoma dan karsinoma yang menyebabkan kanser usus kolon. .

Rujuk: "Olive oil, diet and colorectal cancer: an ecological study and a hypothesis", Michael Stoneham, Michael Goldacre, Valerie Seagroatt, Leicester Gill;  J Epidemiol Community Health 2000;54:756-760. . (Petikan dari Facebook Dr Zubaidi) .

Note: amal minyak zaitun 1-2 sudu setiap hari. .

Pati Minyak Zaitun Olive House:
RM44.90 SM
RM49.90 SS .

DM @ WhatsApp: 0178623537 .

#OliveHouse #MinyakZaitun #Oliveoil #ExtraVirginoliveoil #evoo #SayaJual #PatiMinyakZaitun #PMZ #Aafiyatlifestyle
PRODUK OLIVE HOUSE

MINYAK ZAITUN MEMBANTU MENGELAKKAN KANSER USUS COLON .

Minyak zaitun melindungi dari kanser usus. Ia mempengaruhi metabolisme hempedu dalam usus besar dan seterusnya, mungkin mempengaruhi metabolisme poliamina dalam sel-sel enterocytes pada saluran usus kolon. Ini akan menghalang perkembangan dari mukosa biasa untuk menjadi sel-sel adenoma dan karsinoma yang menyebabkan kanser usus kolon. .

Rujuk: "Olive oil, diet and colorectal cancer: an ecological study and a hypothesis", Michael Stoneham, Michael Goldacre, Valerie Seagroatt, Leicester Gill; J Epidemiol Community Health 2000;54:756-760. . (Petikan dari Facebook Dr Zubaidi) .

Note: amal minyak zaitun 1-2 sudu setiap hari. .

Pati Minyak Zaitun Olive House:
RM44.90 SM
RM49.90 SS .

DM @ WhatsApp: 0178623537 .

#OliveHouse #MinyakZaitun #Oliveoil #ExtraVirginoliveoil #evoo #SayaJual #PatiMinyakZaitun #PMZ #Aafiyatlifestyle

πŸ’¬ 0Normal

Ehem. .
Tengok apa tu? Tengah usha samada nak beli ke tak..nak beli ke tak ke?? 😏 .

Masih berfikir fikir eh? Nak beli tapi tak de promosi lagi punnn... 😝 .

Ha! Hari ni hari bertuah anda yang hari hari duk bukak ig kami, yang duk like tapi tak beli beli lagi hehehe. 😎 .

Hari ni kami dengan SUKACITAnya nak bagi BAUCAR ISTIMEWA RM10 untuk setiap pembelian berjumlah RM100 dan ke atas! 😍 .

Best ke BESTTT? 😘 .

Pssttt.. Stater Pack tu RM100 je tau! Beli sekarang dapat baucar istimewa! Syok kan??? πŸ‘ .

Haaa....tak payah duk usha lagi, jom kita proceed order terus!! Stock tak banyak dah niiii.... πŸ˜‰ .

Jangan usha lama sangat! Nanti melepas jangan nangis! Hehe. 😜 .

DM @ WhatsApp: 0178623537 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #StaterPackOliveHouse #StaterPack #BismillahAdDuha #AstroMayaHD #AstroOasis #AstroGempak #MinyakZaitunBerkualiti #MinyakZaitun #JusDelimaOrganik #MiniOliviePlus30x #Olivie30 #TehDaunZaitun #SerbukKayuManisCeylon #MaduKyrgyzstan #MaduGunung #SayaJual
PRODUK OLIVE HOUSE

Ehem. .
Tengok apa tu? Tengah usha samada nak beli ke tak..nak beli ke tak ke?? 😏 .

Masih berfikir fikir eh? Nak beli tapi tak de promosi lagi punnn... 😝 .

Ha! Hari ni hari bertuah anda yang hari hari duk bukak ig kami, yang duk like tapi tak beli beli lagi hehehe. 😎 .

Hari ni kami dengan SUKACITAnya nak bagi BAUCAR ISTIMEWA RM10 untuk setiap pembelian berjumlah RM100 dan ke atas! 😍 .

Best ke BESTTT? 😘 .

Pssttt.. Stater Pack tu RM100 je tau! Beli sekarang dapat baucar istimewa! Syok kan??? πŸ‘ .

Haaa....tak payah duk usha lagi, jom kita proceed order terus!! Stock tak banyak dah niiii.... πŸ˜‰ .

Jangan usha lama sangat! Nanti melepas jangan nangis! Hehe. 😜 .

DM @ WhatsApp: 0178623537 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #StaterPackOliveHouse #StaterPack #BismillahAdDuha #AstroMayaHD #AstroOasis #AstroGempak #MinyakZaitunBerkualiti #MinyakZaitun #JusDelimaOrganik #MiniOliviePlus30x #Olivie30 #TehDaunZaitun #SerbukKayuManisCeylon #MaduKyrgyzstan #MaduGunung #SayaJual

πŸ’¬ 5Normal

Jangan ketinggalan menonton rancangan BISMILLAH AD-DUHA pada hari ini, Sabtu, 13 Januari 2018 menerusi segmen 'Kongsi Rezeki' dengan tajuk : "KULIT : Cantik dan Sihat secara Alami" .

Bersama 2 panel Olive House iaitu Dr Mazlifah Omar dan Ustaz Husni Zaim Mohmadan . 🌿 Sama-sama amalkan Gaya Hidup Aafiyat 🌿 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #BismillahAdDuha #AstroMayaHD #AstroOasis #AstroGempak
PRODUK OLIVE HOUSE

Jangan ketinggalan menonton rancangan BISMILLAH AD-DUHA pada hari ini, Sabtu, 13 Januari 2018 menerusi segmen 'Kongsi Rezeki' dengan tajuk : "KULIT : Cantik dan Sihat secara Alami" .

Bersama 2 panel Olive House iaitu Dr Mazlifah Omar dan Ustaz Husni Zaim Mohmadan . 🌿 Sama-sama amalkan Gaya Hidup Aafiyat 🌿 .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #BismillahAdDuha #AstroMayaHD #AstroOasis #AstroGempak

πŸ’¬ 0Normal

Kenapa perlu minum jus delima Olive House? .

Kerana khasiatnya yang tinggi, kaya dengan multivitamin dan mineral semulajadi. Padat dengan antioksidan serta jusnya adalah dari perahan isi, biji dan empulurnya yang jarang dilakukan oleh pengeluar jus delima lain di seluruh dunia. .

Selain mendapat pengiktirafan penanaman organik dan bebas gmo, jus delima Olive House juga tiada pengawet, perisa, pewarna dan bebas gula. Kena RASA dulu baru tahu. .

Jom amalkan minum setiap hari! 😍

Cubalah SATU hari ini! .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #JusDelimaOrganik #JusDelima #Delima #PomegranateJuice #SayaJual
PRODUK OLIVE HOUSE

Kenapa perlu minum jus delima Olive House? .

Kerana khasiatnya yang tinggi, kaya dengan multivitamin dan mineral semulajadi. Padat dengan antioksidan serta jusnya adalah dari perahan isi, biji dan empulurnya yang jarang dilakukan oleh pengeluar jus delima lain di seluruh dunia. .

Selain mendapat pengiktirafan penanaman organik dan bebas gmo, jus delima Olive House juga tiada pengawet, perisa, pewarna dan bebas gula. Kena RASA dulu baru tahu. .

Jom amalkan minum setiap hari! 😍

Cubalah SATU hari ini! .

#OliveHouse #Aafiyatlifestyle #JusDelimaOrganik #JusDelima #Delima #PomegranateJuice #SayaJual

πŸ’¬ 0Normal

Tonton saya dalam Aafiyat Lifestyle di Astro Oasis pukul 9.30pm malam ini dengan perbincangan tentang masalah jerawat & jeragat..insyaallah

#drnorman #infosihat #aafiyatlifestyle
Dr Norman Norawi

Tonton saya dalam Aafiyat Lifestyle di Astro Oasis pukul 9.30pm malam ini dengan perbincangan tentang masalah jerawat & jeragat..insyaallah

#drnorman #infosihat #aafiyatlifestyle

πŸ’¬ 0Clarendon
At Melaka